De prijs van Bitcoin is geleidelijk

De prijs van Bitcoin is geleidelijk aan hoger geworden en heeft zich boven een stijgende trendlijn geplaatst die de laatste dieptepunten van de prijsactie met elkaar verbindt.
Bitcoin heeft ook gebroken boven een kortetermijnconsolidatiepatroon vorige week en zoomde vervolgens in tot een hoogtepunt van $465 voordat er tekenen van een terugtrekking te zien waren.
Het gebruik van de Fibonacci retracement tool op de laatste swing low en high laat zien dat de bitcoin prijs is gestuiterd op de 61,8% Fib en trendlijn.
De Bitcoin-prijs zou nog een klim kunnen maken naar zijn vorige hoogtepunten of veel hoger, aangezien het interessegebied op de Fib-niveaus en trendlijn de verliezen in bedwang hield.

Sterkere Bullish Momentum?
De 100 SMA ligt boven de 200 SMA op langere termijn, wat bevestigt dat de klim door kan gaan. Bovendien beweegt dit korte termijn voortschrijdend gemiddelde zich verder weg van de 200 SMA, wat wijst op een toename van de bullish momentum, wat genoeg zou kunnen zijn om een breuk boven de vorige hoogtepunten van $465 te stimuleren.

Stochastisch wijst naar boven, maar blijft al langer hangen in de overbought levels, wat suggereert dat kopers misschien snel een pauze moeten nemen. RSI beweegt nog steeds naar het noorden en heeft het overboughtniveau nog niet bereikt, dus is er nog een beetje koopdruk over.

bitcoin prijs, bitcoin trading, bitcoin technische analyse

Voor nu, kijkt het als 100 SMA houdt als dynamisch weerstandsgebied. In dat geval, zou een andere test van de steun van de tendenslijn rond $445-450 in de kaarten voor bitcoin prijs kunnen zijn. Als de verkoop van druk hervat, konden de beren voor een benedenwaartse onderbreking van steun duwen.
Het belangrijkste niveau om op te letten zou het $440 teken bij de vorige laagste punten en 200 SMA zijn. Een beweging onder dit gebied zou genoeg kunnen zijn om een mogelijke omkering van de aan de gang zijnde verzameling te bevestigen, die bitcoin prijs aan het volgende gebied van belang bij $430 neemt. Verdere verliezen voorbij dat punt kunnen leiden tot een test van het $400 grote psychologische steunniveau.

Lange termijn Oplopende Driehoek
Uitzoomen op het 4 uur durende tijdsbestek laat zien dat de bitcoin prijs nog steeds veilig is in het oplopende driehoek patroon. In feite, de prijs stuiterde gewoon van de driehoek steun en zou kunnen worden geleid terug naar de top nog een keer.

bitcoin prijs, bitcoin trading, bitcoin technische analyse

In dit tijdsbestek heeft stochastisch net het oververkochte gebied verlaten, wat aangeeft dat kopers alleen maar aan tractie winnen. In dit geval, bitcoin prijs zou kunnen hebben genoeg energie voor een test van de driehoek weerstand of zelfs een upside breakout. Op dezelfde manier is RSI in beweging, wat erop wijst dat de kopers op dit moment de prijsactie onder controle hebben.

Nochtans, maakte 100 SMA op de 4 uur grafiek enkel een benedenwaartse crossover van 200 SMA op langere termijn, voorstellend dat de weg van minste weerstand aan de onderkant zou kunnen zijn en dat een analyse van steun mogelijk zou kunnen zijn.

De US-dollar heeft vorige week veel steun getrokken voor risico-off marktbewegingen, maar gaf enkele van zijn overwinningen op toen de loonstijging vlak was op basis van de meest recente werkgelegenheidscijfers. Risicoaversie lijkt deze week nog steeds een rol te spelen, waarbij de US-dollar mogelijk meer opwaarts kijkt.